Sprzęty używane na zajęciach praktycznych

     
   
 

Naświetlacz do jaj - urządzenie do powierzchniowego odkażania jaj, działa zabójczo na żywe organizmy, niszcząc między innymi bakterie, wirusy, pleśnie i zarodniki. Zastępuje klasyczne wyparzacze do jaj, jak również środki chemiczne do dezynfekcji.

 
     
   
 

Piec konwekcyjno-parowy, który posiada wiele programów do pieczenia, gotowania z użyciem pary lub bez. Posiada system do mycia z użyciem wody. Jest niezbędny w każdej kuchni, a zwłaszcza w pracowni gastronomicznej.

 
     
     
 

Miesiarka spiralna – urządzenie do wyrabiania różnego rodzaju ciast.

 
 
     
     
 

Ekspres do kawy – urządzenie do przygotowywania różnego rodzaju kaw m. in.: espresso, cappuccino, late.

 

 
 
     
     
 

Urządzenie do pieczenia chleba – maszyna ta posiada wiele potrzebnych funkcji do sporządzenia chleba.
 

 
 
     
     
 

Wielofunkcyjny robot kuchenny – urządzenie posiada wiele przystawek, które pozwalają na przygotowanie różnego rodzaju dań.

 
 
     
   
 

Próżniowe pojemniki VacSy – pojemniki służą do przechowywania żywności w próżni, pomaga zachować świeżość produktów, chroniąc ją przed zepsuciem w wyniku rozkładu, a nawet samym powietrzem zabezpieczając produkty przed utlenianiem.

 
   
 

 

 
 

Elektryczny grill – urządzenie pozwala na przygotowanie potraw mięsnych jak i owocowych na ciepło