Sprzęty używane na zajęciach praktycznych |
|||
Naświetlacz do jaj - urządzenie do powierzchniowego odkażania jaj, działa zabójczo na żywe organizmy, niszcząc między innymi bakterie, wirusy, pleśnie i zarodniki. Zastępuje klasyczne wyparzacze do jaj, jak również środki chemiczne do dezynfekcji. |
|||
Piec konwekcyjno-parowy, który posiada wiele programów do pieczenia, gotowania z użyciem pary lub bez. Posiada system do mycia z użyciem wody. Jest niezbędny w każdej kuchni, a zwłaszcza w pracowni gastronomicznej. |
|||
Miesiarka spiralna – urządzenie do wyrabiania różnego rodzaju ciast. |
|||
Ekspres do kawy – urządzenie do przygotowywania różnego rodzaju kaw m. in.: espresso, cappuccino, late.
|
|||
Urządzenie do pieczenia chleba
– maszyna ta posiada wiele potrzebnych funkcji do sporządzenia chleba. |
|||
Wielofunkcyjny robot kuchenny – urządzenie posiada wiele przystawek, które pozwalają na przygotowanie różnego rodzaju dań. |
|||
Próżniowe pojemniki VacSy – pojemniki służą do przechowywania żywności w próżni, pomaga zachować świeżość produktów, chroniąc ją przed zepsuciem w wyniku rozkładu, a nawet samym powietrzem zabezpieczając produkty przed utlenianiem. |
|||
|
|
||
Elektryczny grill – urządzenie pozwala na przygotowanie potraw mięsnych jak i owocowych na ciepło |
|||